קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובעס

כותב המתכון: שף אבי ביטון
32_silverwear קל
33_time 80 דקות
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים:

 

1 ק"ג בשר עוף טחון

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

3 שיני שום

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם דקים

מלח

פלפל שחור

1/2 ק"ג תרד טרי

1 כרישה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)

5 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כוס שעועית בובעס מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי

כפית סוכר

2 כוסות מים

מלח

אורז בסמטי להגשה DAWAAT

אופן הכנה:

 

  1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, כ- 50 גרם.
  2. שומרים את הכדורים מכוסים בצד, לא בקירור.
  3. בסיר רחב ושטוח מוזגים  את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה
  4. מוסיפים את כל חומרי הרוטב מכסים ומבשלים כ35 דק על איש בינונית.
  5. מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה ומכניסים את הקציצות אחת אחת…
  6. מבשלים כ-30 דקות נוספות על אש נמוכה.
  7. במקביל בסיר נוסף מכינים את האורז.

 

10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות