קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובעס

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
80 דקות

מצרכים:

1 ק"ג בשר עוף טחון

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

צרור פטרוזיליה קצוצה דק

3 שיני שום

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם דקים

מלח

פלפל שחור

1/2 ק"ג תרד טרי

1 כרישה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)

5 כפות שמן זית

מיץ מחצי לימון

1 כוס שעועית בובעס מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי

כפית סוכר

2 כוסות מים

מלח

אורז בסמטי להגשה DAWAAT

אופן הכנה:

 

  1. מערבבים את כל חומרי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג, כ- 50 גרם.
  2. שומרים את הכדורים מכוסים בצד, לא בקירור.
  3. בסיר רחב ושטוח מוזגים  את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרישה
  4. מוסיפים את כל חומרי הרוטב מכסים ומבשלים כ35 דק על איש בינונית.
  5. מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה ומכניסים את הקציצות אחת אחת…
  6. מבשלים כ-30 דקות נוספות על אש נמוכה.
  7. במקביל בסיר נוסף מכינים את האורז.

 

מתכונים נוספים