ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

כותב המתכון: וילי פוד
32_silverwear קל
33_time 15 דקות
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים ל2-3 מנות:

 

 

2 כפות מים

2 כפות סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

1 חבילה ערמונים וילי פוד

25 גר’ חמאה בלגית

½ מכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה

50 גר’ שוקולד מריר איכותי לגירור

3 כדורים גלידת וניל מאיכות טובה

אופן ההכנה:

 

  1.  במחבת קטנה שמים את המים, הסוכר ותמצית הווניל.
  2. מבשלים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ.
  3. מוסיפים את הערמונים והחמאה, מבשלים בעדינות תוך ערבוב עדין, עד שהחמאה נמסה והערמונים מצופים ברוטב.
  4. מחלקים לצלחות הגשה.
  5. שמים את השמנת המתוקה בקערה ומקציפים בעזרת מקציף חשמלי 3 דקות או עד שמתקבלת קצפת רכה.
  6. מחלקים את הקצפת בין קערות הערמונים
  7. מוסיפים כדור גלידה מעל כל מנה ולסיום מגררים מעל את השוקולד המריר.
  8. מגישים מיד.
10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

טארט טאטן אננס

32_silverwear בינוני 33_time 60 דקות