ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

כותב המתכון: וילי פוד
קל
15 דקות

מצרכים ל2-3 מנות:

2 כפות מים

2 כפות סוכר

כפית תמצית וניל איכותית

1 חבילה ערמונים וילי פוד

25 גר’ חמאה בלגית

½ מכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה

50 גר’ שוקולד מריר איכותי לגירור

3 כדורים גלידת וניל מאיכות טובה

אופן ההכנה:

  1.  במחבת קטנה שמים את המים, הסוכר ותמצית הווניל.
  2. מבשלים מעל להבה נמוכה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ.
  3. מוסיפים את הערמונים והחמאה, מבשלים בעדינות תוך ערבוב עדין, עד שהחמאה נמסה והערמונים מצופים ברוטב.
  4. מחלקים לצלחות הגשה.
  5. שמים את השמנת המתוקה בקערה ומקציפים בעזרת מקציף חשמלי 3 דקות או עד שמתקבלת קצפת רכה.
  6. מחלקים את הקצפת בין קערות הערמונים
  7. מוסיפים כדור גלידה מעל כל מנה ולסיום מגררים מעל את השוקולד המריר.
  8. מגישים מיד.

מתכונים נוספים