קובה חמוסטה

כותב המתכון: אבי ביטון
בינוני
60 דקות

מצרכים לכ-15-20 קובות:

שמן

1/2 ק"ג סולת

1/2 ק"ג בשר טחון (בשר בקר)

4 בצלים

2 דלעות

5 גזרים

פטרוזיליה

כוסברה

3 כפות רסק עגבניות וילי פוד

קופסה של עגבניות מרוסקות Del Monte

שמיר

עלי מנגולד שטופים

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

מלח

100 מ"ל מיץ לימון

אופן ההכנה:

 

הכנת העיסה: 

  1. לוקחים כוס סולת
  2. מערבבים עם קצת מלח
  3. מוסיפים מים ויוצרים עיסה לא דביקה.
  4. מהעיסה הזו יוצרים כדורים
  5. מניחים אותם בצד עד להכנת המילוי.

הכנת המילוי:

  1. קוצצים את הבצל
  2. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים (פפריקה, פלפל, מלח)  ואת קוביות הפטרוזיליה, כוסברה עד לקבלת המילוי
  3. לאחר מכן ממלאים את הקובות.

הכנת המרק:

  1. בסיר מטגנים בצל, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות וקוביות גזר ומוסיפים מים.
  2. כשהמרק רותח, מניחים את הקובות בהדרגה בתוך המרק כדי שלא יידבקו לתחתית הסיר.
  3. אחרי שהם רתחו וצפו למעלה, ממשיכים בבישול של כרבע שעה
  4. מוסיפים את קוביות הדלעת, גבעולי המנגולד, מלח, פלפל ולימון.
  5. מתבשל כ 40 דקות

 

מתכונים נוספים