פריקסה- סנדביץ טוניסאי

כותב המתכון: שף אבי ביטון
בינוני
180 דקות

מצרכים:

500 גרם קמח

כף שמרים יבשים

כף סוכר

1/2 כף מלח

כוס וקצת מים

שמן לטיגון

2 קופסאות טונה וילי פוד

ממרח לימון כבוש חתוכה

2 תפוחי אדמה מבושלים וחתוכים לקוביות

3 ביצים קשות

מלפפון חמוץ, חתוך לקוביות

סחוג אן אריסה לפי הטעם חתוכה

מעט זיתים שחורים חתוכים וילי פוד

מעט בצל ירוק קצוץ

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:

 

  1. לשים יחד את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד.
  2. בסוף יש להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.
  3. מניחים לבצק לתפוח במשך כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל-10 כדורים ויוצקים מהם צורה של "סירות".
  5. מתפיחים את הסירות שוב במשך כרבע שעה ולאחר שהן תפוחות חורצים עם סכין 3 פסים בכל סירה.
  6. מחממים שמן על להבה גבוהה עד שהוא חם, מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים את הסירות עד שמתקבל גוון זהוב.
  7. מוציאים את הלחמניות המוכנות לצלחת עם נייר סופג ומניחים לצינון קל.
  8. מערבבים יחד את כל החומרים למילוי,
  9. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  10. ממלאים את הלחמניות ומגישים.

מתכונים נוספים