פילה דג ברוטב עגבניות ואריסה לימוני

כותב המתכון: וילי פוד
קל
60 דקות
תגיות: אריסהדג

מצרכים ל-8 מנות:

1 ק"ג, פילה דג פרוס

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור גרוס

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית שטוחה פפריקה מעושנת

¼ כוס שמן קנולה וילי פוד

185 גרם פלפל קלוי Sera חתוך לרצועות

1 פלפל צ'ילי אדום

8 שיני שום, פרוסות

1 כף גדושה פפריקה מתוקה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כף אריסה מתוקה חתוכה או אריסה חריפה חתוכה

1.5 כוסות מים

1 כפית שטוחה מלח

4 כפות ממרח לימון חתוכה

אופן ההכנה:

 

  1. מסדרים את נתחי הדג בתבנית.
  2. יוצקים מעליהם מיץ לימון ומוסיפים מים לגובה כיסוי משרים כחצי שעה.
  3. מוציאים את הדג מהמשרה, מתבלים במלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה ופפריקה מעושנת.
  4. מחממים שמן קנולה וילי פוד בסיר רחב ונמוך
  5. מוסיפים רצועות פלפל אדום קלוי, פלפל צ'ילי שלם, ושום ומטגנים במשך דקה.
  6. מוסיפים את הפפריקה, הכורכום ואריסה ומערבבים
  7. מוסיפים את המים והמלח, ומביאים לרתיחה.
  8. מנמיכים את האש.
  9. מורחים את נתחי הדג בממרח לימון חתוכה
  10. מסדרים בתוך הרוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ- 30 דקות עד שהרוטב מסמיך.

מתכונים נוספים