פילה בקר ביין אדום עם ערמונים עסיסיים

כותב המתכון: וילי פוד
קל
20 דקות

מצרכים ל 5-6 מנות:

5 כפות שמן זית

פלפל גרוס

2 כפות עלי טימין

3 כפות חומץ בלסמי

2 כפות רוטב סויה וילי פוד

1 כף סוכר חום

חצי כוס יין אדום יבש

2 שקיות ערמונים קלופים וקלויים וילי פוד

1 קופסא פטריות שמפיניון וילי פוד

3 פטריות פורטובלו

חצי כוס סילאן

3 שיני שום כתושות גס

1/3 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

 

  1. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה.
  2. ממליחים ומפלפלים את הנתח ומפזרים עליו את הטימין.
  3. מכניסים את הפילה למחבת וצורבים היטב מכל צדדיו.
  4. בקערית מערבבים חומץ בלסמי, רוטב סויה, סוכר חום ויין אדום יבש ויוצקים למחבת.
  5. ממשיכים לצרוב את הבשר על להבה גבוהה ולאחר מכן מעבירים עם הנוזלים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות.
  6. חותכים פטריות שמפיניון לרבעים ופטריות פורטובלו לקוביות גדולות. מחממים 2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הפטריות עם שיני שום, מלח ופלפל מספר דקות.
  7. מוסיפים את הערמונים, הסילאן והיין ומבשלים 10 דקות.

מתכונים נוספים