פילאף עוף, ירקות שורש ואורז בסמטי

כותב המתכון: וילי פוד
קל
30 דקות

מצרכים ל5-6 מנות:

10 שוקי עוף

5 ליטרים מים

2 עלי דפנה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 פלפל גרוס

750 גרם אורז בסמטי DAAWAT

1/4 כוס שמן זית

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1 כרישה חתוכה גס

10 שיני שום פרוסות

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את העוף, המים והתבלינים.
  2. מביאים לרתיחה.
  3. מבשלים 7-8 דקות.
  4. שומרים את הציר בצד.
  5. יוצקים מעט שמן זית לתבנית צלייה חסינת חום
  6. מטגנים את כל הירקות ועשבי התיבול.
  7. מוסיפים את האורז, העוף המבושל וציר העוף ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל 80 מעלות כשעה ורבע

מתכונים נוספים