מרק נודלס עם כדורי עוף אסייתי

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
50 דקות

מצרכים ל-3-4 מנות:

300 גר’ חזה עוף טחון

3 כפות קמח אורז

1/2 כפית מלח

1 ליטר (4 כוסות) מים

1/2 כוס רוטב סויה וילי פוד

2 כוכבי אניס

2 יחידות פלפלי שאטה יבשים

2 ס”מ שורש ג’ינג’ר, קלוף ופרוס דק

2 כפות סוכר

מעט מלח

3–4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים לטבעות קטנות

1/4 כרוב, פרוס לרצועות דקיקות

1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס

חצי חבילת נודלס אטריות ביצים להקפצה  וילי פוד

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חזה העוף הטחון, המלח וקמח האורז לתערובת אחידה.
  2. וצרים קציצות קטנות (בגודל של גולות גדולות) ושומרים בקירור.
  3. לבסיר בינוני שמים את המים, הסויה, הסוכר, כוכבי האניס, פלפל השאטה והג’ינג’ר.
  4. מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה. טועמים ומוסיפים עוד מלח לפי הטעם.
  5. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים למרק את הקציצות ומבשלים עשר דקות נוספות, עד שהקציצות מבושלות לחלוטין
  6. מכינים את האטריות לפי הוראות יצרן
  7. מחלקים את הירקות הטריים (בצל ירוק, כרוב, כוסברה) והאטריות המבושלות בין קערות הגשה.
  8. יוצקים מעל את המרק החם ומגישים.

מתכונים נוספים