מרק חיטה טוסקני

כותב המתכון: שף אבי ביטון
בינוני
35 דקות

מצרכים:

1/4 כוס שמן זית

1 גזר גדול, חתוך לקוביות קטנות

1 בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

2 גבעולי סלרי, חתוכים דק

1 כף שטוחה אורגנו

1/2 ק”ג חיטה, שטופה היטב ומסוננת

מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

2 עגבניות מגוררות Del Monte

2 כפות גבינת פרמזן מגורדת SAY CHEESE

3 שיני שום, מגוררות או כתושות

חופן עלי בזיליקום

6–8 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק.
  2. מוסיפים את הבצל, הגזר והסלרי
  3. מטגנים על להבה בינונית 8 דקות, עד שהירקות התרככו מעט.
  4. מוסיפים לסיר את החיטה ואת האורגנו
  5. מכסים ב–2 ליטר (8 כוסות) מים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעתיים, עד שהחיטה התרככה לחלוטין.
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.
  8. מדי פעם בוחשים.
  9. מעבירים לקערות הגשה
  10. מוסיפים לכל צלחת מעט מהעגבניות המגוררות, השום, שמן הזית, הפרמזן ועלי הבזיליקום ומגישים.

מתכונים נוספים