מוסקה

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
45 דקות

מצרכים:

1 חציל מוארך בינוני (לא שמן ולא דק)

קבב פיסטוק

פטרוזיליה קצוצה

2 שיני שום שלמות

קמצוץ של פלפל שחור

1/2 כפית אבקת מרק עוף פרווה

1/4 כפית כורכום

2 ביצים

1/2 כוס קמח

3 שיני שום שלמות

2 קופסאות עגבניות מרוסקות וילי פוד

1/4 כוס שמן

קורט פפריקה אדומה מתוקה

אופן ההכנה:

 

  1. שוטפים את החציל היטב, מורידים לו את הראש ופורסים אותו עם הקליפה לחישוקים (כל עיגול כס"מ וחצי רוחב).
  2. באמצעות סכין יוצרים בכל אחד מהעיגולים פתח עמוק אולם לא עד הסוף.
  3. זורים חופן מלח על החציל ומשאירים אותו כ-5 דקות להפריש את המרירות ולאחר מכן שוטפים את החציל היטב היטב תחת הכיור
  4. מטגנים את השום באופן שלא ישחים
  5. מוסיפים 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
  6. מערבבים כל זמן הטיגון
  7. מוסיפים מים ופפריקה מתוקה ומביאים לסמיכות הרוטב.
  8. מבשלים על אש נמוכה כ-3 דקות ומכבים את הלהבה
  9. מערבבים את הבשר עם שום, פטרוזיליה, מרק עוף, כורכום ופלפל שחור
  10. ממלאים את החצילים בתוכן באופן שטוח כמו פיתה.
  11. טובלים את דפנות החצילים בביצים הטרופות (בצלחת אחת).. 2 צלחות: אחת קמח אחת ביצים טרופות
  12. לאחר מכן טבילה קטנה בקמח משני הצדדים וטיגון בשמן חם
  13. לאחר שחתיכות החציל זהובות והבשר מיטגן כפי שצריך, מוציאים את חתיכות החציל ומניחים אותן ברוטב העגבניות.
  14. מאפשרים לחציל להתבשל עד לרתיחה עד אש גבוהה
  15. מנמיכים את האש ומפזרים את הפטרוזיליה מעליו

מתכונים נוספים