מאפה גבינת קממבר ברוטב צימוקי ענבים ויין לבן

כותב המתכון: וילי פוד
קל
15 דקות

מצרכים ל2 מנות:

250 גרם גבינת קממבר

250 גר' גבינת שמנת רכה

50 גר' חמאה צרפתית

קמח לפי הצורך

2 ביצים

100 גר' צימוקים בהירים

2 כוסות יין לבן

1 כוכב אניס

3 כפות סוכר

אופן ההכנה:

 

  1. בקערה מערבבים את כל חומרי המאפה עד ליצירת בצק חלק וגמיש.
  2. מניילנים ומצננים לילה במקרר.
  3. מחממים תנור ל־180 מעלות.
  4. מחלקים את הבצק ל־2 ומרדדים כל חלק לעיגול בעובי שך 1/2 ס"מ.
  5. מניחים את גבינת הקממבר במרכז עיגול בצק אחד ועוטפים עם עיגול בצק נוסף לצורת כדור.
  6. מדביקים את שני עיגולי הבצק היטב ואופים בתנור החם עד להשחמה.
  7. בסיר קטן מבשלים את היין, הצימוקים וכוכב האניס.
  8. מוסיפים את הסוכר ומבשלים עד לקבלת סירופ סמיך.
  9. יוצקים מעט רוטב על צלחת הגשה ומניחים עליו את המאפה.

מתכונים נוספים