כנאפה עם קבב חצילים

כותב המתכון: שף אבי ביטון
בינוני
25 דקות

מצרכים:

שערות קדאיף

8 כפות שמן זית וילי פוד

1 חציל קלוי קלוף ונקי Sera

חבילת קבב צנובר

מלח

פלפל

מעט בהרט

2 בצלים קצוצים ומטוגנים

רבע כוס סילאן

2 כפות מים רותחים

רבע כוס פיסטוקים קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

 

  1. במחבת כבדה שמים את הבצל המטוגן
  2. מפוררים קבב צנוברים,
  3. מטגנים שלוש דקות.
  4. מוסיפים את החציל הקלוי והתבלינים
  5. מבשלים 3 דקות נוספות.
  6. מקררים במחבת עבה, עם תחתית לא נדבקת.
  7. יוצקים 4 כפות שמן זית
  8. מסדרים מחצית משערות הקדאיף.
  9. מהדקים את הקדאיף לתחתית בצורה שווה
  10. מסדרים מעל את תערובת הבשר באופן שווה ומסודר.
  11. משאירים 1 ס"מ שוליים בצדדים.
  12. מסדרים מעל את שערות הקדאיף הנותרים
  13. בעזרת מזלג מקפלים פנימה את השוליים העליונים על התחתונים כדי שהכל ייסגר מהצדדים.
  14. שמים על אש בינונית כעשר דק.
  15. הופכים בעזרת המחבת הכפולה
  16. שמים את יתרת השמן וממשיכים בישול עוד כחמש דק.
  17. מעבירים לצלחת הגשה
  18. מטפטפים מלמעלה סיאלן, פיסטוקים ואפשר גם טחינה גולמית.

מתכונים נוספים