טארט טאטן אננס

כותב המתכון: שף אבי ביטון
בינוני
60 דקות

מצרכים:

180 גרם קמח

120 גרם מאה בלגית וילי פוד

2 כפות מים קרים

2 כפות אבקת סוכר

קורט מלח

חצי כפית מיץ לימון

2 קופסאות אננס שלם בסירופ Del Monte

100 גר’ חמאה צרפתית

150 גר’ סוכר

גלידת וניל איכותית

אופן ההכנה:

  1. לשמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומעבדים עד שנוצר כדור בצק.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר במשך 3–4 שעות.
  3. מוציאים את הבצק אל משטח מקומח.
  4. מרדדים בעזרת מערוך לעיגול בקוטר 26 ס”מ.
  5. למילוי מחממים תנור ל–180 מעלות. פותחים את קופסאות האננס ומסננים.
  6. משתמשים רק בפרי.
  7. חותכים את החמאה הבלגית לקוביות
  8. במחבת בקוטר 26 ס”מ ממסים את החמאה יחד עם הסוכר.
  9. מבשלים על להבה בינונית נמוכה 5–6 דקות או עד שהסוכר מזהיב ומתקבל קרמל יפה וחלק.
  10. מערבבים בעדינות במהלך הבישול.
  11. מסירים את המחבת מהאש.
  12. מסדרים שכבה אחת של פרוסות אננס על תחתית המחבת.
  13. מעליהן מסדרים שכבה שנייה של אננס.
  14. מחזירים לאש ומבשלים על להבה נמוכה כחמש דקות.
  15. מניחים את הבצק מעל האננסים.
  16. מעבירים לתנור ואופים כ–25 דקות עד שהבצק זהוב.
  17. מוציאים ונותנים למאפה להתקרר מעט.
  18. הופכים בזהירות רבה אל מגש הגשה.
  19. מגישים חם עם כדורי גלידת וניל.

מתכונים נוספים