קציצות בקר בפירות יבשים וערמונים על מצע של קוסקוס

כותב המתכון: שף אבי ביטון
32_silverwear קל
33_time 10 דקות
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים ל4-5 מנות:

 

חצי קילו בשר טחון

1 בצל מגורר

חצי חבילת פטרוזיליה

חצי חבילת כוסברה

מעט צ'ילי גרוס

2 כפות פירורי לחם

1/4 כפית מלח דק

1/4 כפית פלפל גרוס

1/4 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כמון

1/4 כפית כורכום

1 בצל קצוץ קטן

מעט אגוזי מלך מושחמים

מעט צנוברים מושחמים

מעט צימוקים

מעט משמשים

כף סוכר חום

חבילת ערמונים וילי פוד

2 כוסות מים

4 כפות שמן קנולה וילי פוד

מלח דק

פלפל גרוס

פפריקה מתוקה

כמון

כורכום

קוסקוס

אופן ההכנה:

 

  1. מערבבים את כל חומרי הקציצות.
  2. במקביל מחממים תנור ל250 מעלות על מצב גריל.
  3. על מגש עם נייר אפיה מניחים קציצות מגולגלות ומכניסים להשחמה כ5 דקות.
  4. במקביל בסיר קוקוסייר מטגנים בצל קצוץ עד לשקיפות
  5. מוסיפים לסיר את כל הפירות היבשים התבלינים ואת 2 כוסות המים ומרתיחים.
  6. מוסיפים סוכר חום ואת הקציצות שהוצאו מהגריל מכסים ומבשלים כ3 דקות. מוסיפים מלמעלה את הערמונים.
  7. רתיחה אחת והתבשיל מוכן.
  8. שמים  במסננת של הסיר את הקוסקוס ומבשלים אותו בעזרת האדים שיש לנו מהתבשיל.

 

10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות