נתחי עוף בקארי הודי וצ'ילי מתוק

כותב המתכון: שף אבי ביטון
32_silverwear קל
33_time 60 דקות
תגיות: ,
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים ל4-5 מנות:

 

 

5 כפות שמן קנולה וילי פוד

600 גר’ נתחי פרגית, משוטחים לעובי 2.5 ס”מ בערך

1 פחית קרם קוקוס

כף שטוחה אבקת קארי הודי

חתיכה קטנה של שורש ג’ינג’ר, מגורר או קצוץ דק

2 שיני שום, קלופות וכתושות

כף גדושה סוכר חום

1 פלפל צ’ילי אדום קטן, פרוס דק

4 כפות רוטב צילי מתוק  וילי פוד

מלח, לפי הטעם

4–5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

צרור כוסברה, קצוץ היטב

1 כוס אורז בסמטי DAAWAT

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

 

  1. שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
  2. מניחים את המסננת מעל קערה ונותנים לאורז להתייבש 10 דקות.
  3. שמים את האורז בסיר קטן, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה גבוהה עד שהמים מבעבעים בחוזקה.
  4. מעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש, מכסים ומבשלים 17 דקות.
  5. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח בסיר 10 דקות. בזמן זה מכינים את התבשיל.
  6. במחבת כבדה מחממים את השמן. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 3–4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
  7. מוספים את כל המרכיבים פרט לבצל ולכוסברה,
  8. מערבבים היטב ומבשלים כ–10 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  9. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  10. מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק לקארי, מערבבים היטב ומכבים את הלהבה.
  11. מגישים בליווי האורז הבסמטי.

 

10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות