מחשי חלו – קישואים ממולאים

כותב המתכון: שף אבי ביטון
32_silverwear בינוני
33_time 80 דקות
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים:

 

8 קישואים בינוניים

3 כפות שמן קנולה וילי פוד

חצי כוס אורז בסמטי DAWAAT

1/2 ק"ג בשר בקר (מעט שמן)

50 גרם צימוקים

50 גרם חמוציות

מלח

פלפל שחור

בהרט

10 משמשים מיובשים יפים

2 תפוחי סמית ירוקים

10 שזיפים מגולענים יבשים

2-3 כפות ריבת ענבים

3 כפות רוטב סויה

בצל

גזר

סלרי

כרישה

שורש פטרוזיליה

4-5 כנפיים של עוף

3 כפות שמן

סילאן

אופן ההכנה:

 

  1. מרוקנים את הקישואים מתוכן
  2. במקביל מבשלים חצי כוס אורז בסמטי עם 2-3 כפות שמן עד לכדי חצי בישול (חצי כוס מים במקום כוס מים).
  3. יוצרים תערובת מהאורז, הבשר, הצימוקים והחמוציות.
  4. מוסיפים קורט מלח, פלפל שחור ובהרט.
  5. ממלאים את הקישואים בתערובת שקיבלנו.
  6. בתחתית סיר שמים מעט מהתוכן שרוקנו קודם לכן מהקישואים.
  7. על התוכן הזה מניחים את הקישואים הממולאים
  8. שמים מעל את הפירות היבשים (שזיפים ומשמשים)
  9. בסיר אחר מכינים עם 3 כפות שמן ציר עוף  עם הבצל, הסלרי, הגזר, הכרישה ושורוש הפטרוזויליה
  10. מוסיפים מלח, פלפל שחור, בהרט וכף ריבת ענבים
  11. מרתיחים את הציר ושופכים את הרוטב מעל לקישואים.
  12. מרתיחים את הקישואים ומבשלים אחרי הרתיחה כחצי שעה.
  13. אח"כ מוציאים את הקישואים ומניחים בכלי הגשה מלבני בשתי שורות
  14. על כל קישוא שמים שזיף ומשמש ובין כל שני קישואים שמים פלח תפוח עץ.
  15. מוסיפים לרוטב שנשאר 3 כפות רוטב סויה
  16. יוצקים את הרוטב מעל הקישואים.
  17. אופים בתנור כשעה על 180 מעלות עם נייר כסף.
  18. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עד השחמה.
10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות