דג מרוקאי נוסח העיר פאז

כותב המתכון: שף אבי ביטון
32_silverwear קל
33_time 35 דקות
תגיות: , ,
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים:

 

חצי קילו סלמון טרי ללא עור דג

פלפלים אדומים

3 שיני שום

2-3 פלפלים יבשים

3 כפות ממרח לימון כבוש חתוכה

כוסברה

פפריקה חריפה

מלח

כורכום

1/3 כוס שמן קנולה וילי פוד

אופן ההכנה:

 

  1. בסיר עם מעט שמן משטחים גמבות חתוכות לאצבעות נקיות מתוכנן
  2. מוסיפים את קוביות השום,  פלפלים יבשים חצויים (נקיים מתוכנם) ולימונים הכבושים החתוכים
  3. מבשלים הכל על אש קטנה.
  4. יש להזיז מדי פעם את הסיר על מנת שלא ייחרך עד שהופך להיות מרקחת ששומרת על צורתה.
  5. מוסיפים את הדג בתחתית ואת הפלפלים מרימים מעליו
  6. על הכל מפזרים את השמן שמעורבב עם המלח, כורכום ופפריקה חריפה והפלפל החריף.
  7. מבשלים כ-10 דקות נוספות בלי מכסה.
  8. כשהדג מתקרר, מניחים מעליו את הכוסברה רחוצה וחתוכה שחייבת להיות טרייה וירוקה.
10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות