תיאור לתמונה: מנה של פודינג ריזוטו עם ירקות, מונחת על צלחת שחורה, עם כף זהב בצד.

ריזוטו פטריות ותרד

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
30 דקות

מצרכים ל4 מנות:

500 גרם אורז יסמין וילי פוד

1 בצל בינוני פרוס דק

300 גרם פטריות שמפיניון טריות חתוכות דק וילי פוד

2 שיני שום קצוצות

2 כפות חמאה צרפתית

1 גזר חתוך לקוביות

חופן תרד חתוך לרצועות

80 גרם גבינת פרמזן מגורדת Zanetti

250 מ"ל שמנת מתוקה

עלים מ-3 ענפי טימין

750 מ"ל ציר ירקות

קממבר

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני שמים חמאה. מוסיפים בצל, פטריות, שום וגזר.
  2. מוסיפים את האורז העגול ואת ציר הירקות (כל פעם מוסיפים מצקת אחת ומערבבים).
  3. טועמים את הריזוטו. בודקים שהוא חצי מוכן (הוא אמור להיות במרקם נגיס ולא רך מאוד)
  4. מוסיפים את השמנת וגבינת הפרמזן.
  5. מבשלים עוד כ-10 דקות מוסיפים את התרד
  6. מתבלים במלח ופלפל ומגישים.

מתכונים נוספים