צלחת של חזה עוף מטוגן מונחת על לוח זכוכית שחורה, בליווי רוטב כתום, כיכר לחם קלוי, וירקות לקישוט כמו עגבניה, מלפפון, ופטרוזיליה.

פילה דניס וסלט משאוויה

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
10 דקות

מצרכים:

4 פילה דניס

3 עגבניות בשלות

פלפל ירוק חריף

6 שיני שום

1 גמבה בינונית

טימין

1 בצל לבן בינוני

מלח

1/4 כוס שמן זית

50 מ"ל מיץ לימון

לחם קלוי

אופן ההכנה:

 

  1. צולים את כל הירקות מלבד הלימון על מנגל לוהט עד להשחמה.
  2. קוצצים היטב בעזרת סכין את הירקות.
  3. שמים בקערה ומתבלים במלח לימון ושמן זית. תוספת מעולה לעוף על המנגל, דג , או סתם לנגב עם לחם טרי,
  4. את הדג צולים במחבת 3 דק מכל צד מתבלים במלח ופלפל.
  5. מגישים את הדג לצד הסלט עם טחינה טובה. עם לחם קלוי ושמן זית.

 

מתכונים נוספים