צלחת עם פילטד דג מטוגן, מוגש עם רוטב קרם ולצידו רוטב עגבניות קצוצות ועלי נענע.

פילה דניס בחמאת עגבניות

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
35 דקות
תגיות: דגדניס

מצרכים:

2 פילה דניס עם העור

2 קופסאות עגבניות  מקולפות חתוכות לקוביות וילי פוד

3 קוביות שום

1 כפית ממרח לימון חתוכה

30 גר חמאה בלגית וילי פוד

ענף טימין

מלח

 

אופן ההכנה:

 

  1. במחבת כבדה יוצקים שמן זית וצורבים את הדג כדקה מכל צד
  2. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את העגבניות והשום ומטגנים עוד דקה.
  3. מוסיפים לימון ואת פרוסות הלימון מתבלים במלח
  4. מנמיכים את הלהבה  ומערבבים את החמאה
  5. מורידים מהכיריים, ממשיכים לערבב ונזהרים שהחמאה לא תתפרק.
  6. מגישים עם לחם קלוי ושמן זית

מתכונים נוספים