מרק דגים עם עלי כוסברה, חלת תפוחי אדמה ותבלינים, מוגש בקערה עם עיטורי פרחים.

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
40 דקות

מצרכים ל2-3 מנות:

400 גר’ פילה דניס, חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ

3–4 כפות שמן קנולה  וילי פוד

מלח ופלפל, לפי הטעם

3 כפות רוטב צ’ילי מתוק וילי פוד

3 כפות רוטב סויה וילי פוד

3 כפות מים

חתיכה קטנה של ג’ינג’ר, פרוסה דק

1 כוכב אניס

2–4 יחידות פלפל שחור שלם

25 גרם חמאה צרפתית

2 גבעולי בצל ירוק קצוץ, להגשה

אופן ההכנה:

  1. מחממים את השמן במחבת כבדה.
  2. מוסיפים את הדג וצורבים 2 דקות מכל צד, עד הזהבה.
  3. מתבלים במלח פלפל ומניחים בצד.
  4. במחבת אחרת שמים את כל חומרי הרוטב פרט לחמאה.
  5. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית.
  6. מנמיכים את האש
  7. מוסיפים את החמאה ומערבבים אותה בעדינות עד שהיא נמסה ומתקבל רוטב סמיך ומבריק. נזהרים שלא יתפרק.
  8. מוסיפים את הדג ומבשלים בחום נמוך דקה נוספת
  9. מוציאים לצלחות הגשה, יוצקים את הרוטב ומקשטים בבצל ירוק קצוץ.

מתכונים נוספים