צלמית של מנה ישיבה המורכבת מאורז לבן, תבשיל בשר, תפוחי אדמה קלויים וסלט עשבי תיבול עם עגבניות קצוצות. ישנם קערות נוספות עם תבשיל בשר ותפוחי אדמה ברקע.

סופריטו בשר עגל ותפוחי אדמה

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
120 דקות

מצרכים:

3 שיני שום

1.5 ק"ג בשר שריר קוביות

2 ק"ג תפוחי אדמה חתוכים לקוביות ומטוגנים בשמן עמוק

8 כפות שמן קנולה וילי פוד

כוס מים קרים

מלח

פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

 

  1. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את הבשר כ-5 דק מכל צד.
  2. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת ( משאירים את השומן והמשקעים של הבשר בסיר ולא משתמשים בסיר חדש).
  3. יוצקים את המים ובעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר לערבוב כל טעמי הבשר במים
  4. מחזירים את הבשר לסיר ומסדרים את התפוחי האדמה בינות הבשר מכסים
  5. מבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי .
  6. מגישים בליווי אורז לבן וסלט ירקות טרי.

מתכונים נוספים