תיאור לתמונה: פשטידה זהובה וגדולה בתבנית קרמית, מונחת על צלחת ירוקה. ברקע אפשר לראות ירקות טריים בכלי כחול.

סופלה גבינת עיזים ויין לבן

כותב המתכון: וילי פוד
קל
20 דקות

מצרכים ל4-6 מנות:

100 גר' גבינת עזים חתוכה לקוביות קטנות

50 גר' חמאה

1 כף גדושה קמח

1 כוס חלב מרוכז וילי פוד

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

כף פרמזן מגורדת Zanetti

3 ביצים מופרדות

לסלט הירוק:

צרור רוקט

1 כפית דבש

1 כפית חרדל

40 מ"ל מיץ לימון

מלח גס

100 גר' פרמזן Zanetti

אופן ההכנה:

  1. בסיר קטן מחממים קלות את החמאה והקמח
  2. מוסיפים לסיר את החלב, המלח והפלפל ומערבבים היטב לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים לסיר את הגבינות וטורפים היטב עד שהגבינות נמסות.
  4. מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבוב (נזהרים שלא יקרשו).
  5. בקערה מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים פנימה לתוך התערובת שבסיר.
  6. מחלקים את התערובת לכלי סופלה אישיים ואופים בתנור ב־200 מעלות כ־10 דקות.
  7. בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים עם פרמזן מלמעלה.

מתכונים נוספים