תמונה של סיר עם תבשיל עוף ברוטב צהוב, מעוטר בפרוסות בצל ושיפוטים אדומים. ליד הסיר יש משקה ירוק ותמונה ישנה, על שולחן עם מפה צבעונית.

נתחי עוף בקארי הודי וצ'ילי מתוק

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
60 דקות
תגיות: דגדניס

מצרכים ל4-5 מנות:

5 כפות שמן קנולה וילי פוד

600 גר’ נתחי פרגית, משוטחים לעובי 2.5 ס”מ בערך

1 פחית קרם קוקוס

כף שטוחה אבקת קארי הודי

חתיכה קטנה של שורש ג’ינג’ר, מגורר או קצוץ דק

2 שיני שום, קלופות וכתושות

כף גדושה סוכר חום

1 פלפל צ’ילי אדום קטן, פרוס דק

4 כפות רוטב צ’ילי מתוק וילי פוד

מלח, לפי הטעם

4–5 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

צרור כוסברה, קצוץ היטב

1 כוס אורז בסמטי DAAWAT

2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

  1. שמים את האורז במסננת צפופה ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
  2. מניחים את המסננת מעל קערה ונותנים לאורז להתייבש 10 דקות.
  3. שמים את האורז בסיר קטן, מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על להבה גבוהה עד שהמים מבעבעים בחוזקה.
  4. מעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש, מכסים ומבשלים 17 דקות.
  5. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח בסיר 10 דקות. בזמן זה מכינים את התבשיל.
  6. במחבת כבדה מחממים את השמן. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 3–4 דקות מכל צד, עד להזהבה יפה.
  7. מוספים את כל המרכיבים פרט לבצל ולכוסברה,
  8. מערבבים היטב ומבשלים כ–10 דקות על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מסמיך מעט.
  9. טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
  10. מוסיפים את הכוסברה והבצל הירוק לקארי, מערבבים היטב ומכבים את הלהבה.
  11. מגישים בליווי האורז הבסמטי.

 

מתכונים נוספים