מנה מעוצבת של מנה עיקרית עם pieces של בשר ברוטב עגבניות, מקושטת בעלים ירוקים, מוגשת על צלחת שטוחה. ברקע ניתן לראות צלחת נוספת עם מנת אוכל על שולחן עץ.

דג מרוקאי נוסח העיר פאז

כותב המתכון: שף אבי ביטון
קל
35 דקות

מצרכים:

חצי קילו סלמון טרי ללא עור דג

פלפלים אדומים

3 שיני שום

2-3 פלפלים יבשים

3 כפות ממרח לימון כבוש חתוכה

כוסברה

פפריקה חריפה

מלח

כורכום

1/3 כוס שמן קנולה וילי פוד

אופן ההכנה:

 

  1. בסיר עם מעט שמן משטחים גמבות חתוכות לאצבעות נקיות מתוכנן
  2. מוסיפים את קוביות השום,  פלפלים יבשים חצויים (נקיים מתוכנם) ולימונים הכבושים החתוכים
  3. מבשלים הכל על אש קטנה.
  4. יש להזיז מדי פעם את הסיר על מנת שלא ייחרך עד שהופך להיות מרקחת ששומרת על צורתה.
  5. מוסיפים את הדג בתחתית ואת הפלפלים מרימים מעליו
  6. על הכל מפזרים את השמן שמעורבב עם המלח, כורכום ופפריקה חריפה והפלפל החריף.
  7. מבשלים כ-10 דקות נוספות בלי מכסה.
  8. כשהדג מתקרר, מניחים מעליו את הכוסברה רחוצה וחתוכה שחייבת להיות טרייה וירוקה.

מתכונים נוספים