תמונה של קסרולה עם פיסות כרישה אפויות, מכוסות בשכבת גבינה מגורדת וטימין, מוגשות על רקע מפת שולחן בהירה.

גראטן כרישה וגבינת אדם

כותב המתכון: וילי פוד
קל
15 דקות

מצרכים ל4-6 מנות:

5 כרישות נקיות, חתוכות לפרוסות בעובי 2 ס"מ

1 כוס גבינת אדם מגורדת

1 מכל שמנת מתוקה

2 שיני שום כתושות

2 חלמונים

½ כפית פלפל לבן

3 כפות יין לבן

1 כפית חרדל חלק

מלח

שלישיית עגבניות קוביות Del Monte

1 בצל סגול קצוץ

צרור עלי רוקט קצוצים

80 מ"ל מיץ לימון

5 כפות שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל חומרי הרוטב.

  2. בתבנית חסינת חום בקוטר 24 ס"מ מסדרים את הכרישה בצורה חופפת

  3. יוצקים מעל את הרוטב.

  4. אופים בתנור ב־170 מעלות כ־40 דקות עד להשחמה קלה.

  5. מוציאים ומקררים לטמפרטורת החדר

  6. בקערה מערבבים את כל חומרי סלט העגבניות יחד ומגישים את הסלט לצד המנה.

מתכונים נוספים