צלחת עשויה עלים ירוקים עם רצועות של גבינה לבנה, רוטב כתום, ומעטפת של חצילים קלויים. סביב הצלחת נמצאות פירות צבעוניים כמו אגסים, ענבים ופרחים.

גבינת רסטה, חציל איטלקי וקרם עגבניות חריף

כותב המתכון: וילי פוד
קל
40 דקות

מצרכים ל4-6 מנות:

2 כוסות עגבניות תמר Del Monte

10 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

מלח

2 חצילים גדולים

צרור בזיליקום

100 גם גבינת רסטה

אופן ההכנה:

  1. למחבת יוצקים מחצית מכמות שמן הזית וצולים בה בחום בינוני את העגבניות בשלמותן.
  2. מוסיפים שום ומלח ומבשלים חמש דקות נוספות.
  3. טוחנים היטב בבלנדר מוט ומשאירים במקום חמים.
  4. פורסים את החציל לפרוסות בעובי 4 ס"מ וחותכים את החציל לריבועים.
  5. יוצקים על החצילים שמן זית ומלח וצולים ב־180 מעלות כ־20 דקות.
  6. על צלחת הגשה יוצקים את קרם העגבניות
  7. מניחים מעל את ריבועי החצילים ומפזרים מעל את גבינת הראסטה והבזיליקום
  8. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.

מתכונים נוספים