תמונה של פרוסות לחם קלוי עם גבינת עיזים ורוטב פירות יער, מוגשות על עלה גדול. לצידן תותים, ענבים ואפרסקים.

ברוסקטה ברי, קרם סלק וסלט רוקט חריף

כותב המתכון: וילי פוד
קל
20 דקות

מצרכים ל4-6 מנות:

2 סלקים בינוניים עטופים בנייר כסף

4 כפות שמן זית

¼ כוס מים

מלח

לברוסקטה:

1 גבינת ברי 125 גר' פרוסה ל6 פרוסות

1 בגט חתוך לפרוסות אלכסוניות

1 כף חרדל

צרור רוקט קצוץ דק

1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק

3 כפות מיץ לימון וילי פוד

3 כפות שמן זית

2 כפות שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הסלקים בתבנית עם מים ושמן זית,
  2. מניחים בתבנית את הסלקים, עוטפים בנייר כסף וצולים ב־180 מעלות עד לריכוך הסלקים.
  3. מוציאים מהתנור, מקררים את הסלקים, מקלפים וטוחנים בבלנדר מוט עם יתר המרכיבים לקרם חלק.
  4. בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט.
  5. קולים את הבגט ומורחים עליו מעט חרדל. מניחים גבינת ברי מעל.
  6. על צלחת הגשה יוצקים מעט מקרם הסלק ומהסלט ומגישים בליווי הברוסקטות.
  7. טובלים את הברוסקטה בקרם הסלק ואוכלים יחד

מתכונים נוספים