פילה סלמון על מצע של פלפלים

כותב המתכון: שף אבי ביטון
32_silverwear קל
33_time 60 דקות
תגיות: , ,
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים:

 

2 חתיכות פילה סלמון טרי

1 פלפל אדום

1 עגבנייה

1 פלפל כתום

1 פלפל צהוב

1 פלפל חריף

1 חבילת כוסברה

1 ראש שום

1/2 כוס שמן קנולה וילי פוד

1 כפית כמון

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1/2 כפית מלח

1 כפית גדושה מרק עוף פרווה

3 כפיות לימון כבוש חתוכה

אופן ההכנה:

 

  1. מקלפים עגבנייה, חותכים לפרוסות דקות דקות ופורסים אותן  בסיר רחב.
  2. חותכים את הפלפלים האדום לאורך ופורסים מעל העגבנייה.
  3. מעל הפלפלים שמים 2 חתיכות לימון כבוש.
  4. רוחצים את הכוסברה היטב, קוצצים גס ומניחים מעל.
  5. מעל הכוסברה מניחים את השום, מקולף וחתוך לעיגולים.
  6. בקערה נפרדת מערבבים שמן, מרק עוף, פפריקה, כורכום, כמון, מלח ובתערובת הזו מתבלים את הדג מכל הכיוונים.
  7. לאחר מכן מניחים את הדג בסיר.
  8. את שארית התערובת בקערה מערבבים עם חצי כוס מים ושופכים אל תוך הסיר.
  9. מכסים את הסיר לרבע שעה ומבשלים על אש גבוהה.
  10. לאחר רבע שעה, מסירים את המכסה ומנמיכים את האש לבישול נוסף של כחצי שעה.
10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות