פילאף עוף, ירקות שורש ואורז בסמטי

כותב המתכון: וילי פוד
32_silverwear קל
33_time 30 דקות
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים ל5-6 מנות:

 

 

10 שוקי עוף

5 ליטרים מים

2 עלי דפנה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 פלפל גרוס

750 גרם אורז בסמטי DAAWAT

1/4 כוס שמן זית

2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות

1 כרישה חתוכה גס

10 שיני שום פרוסות

1 צרור כוסברה

1 צרור פטרוזיליה

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את העוף, המים והתבלינים.
  2. מביאים לרתיחה.
  3. מבשלים 7-8 דקות.
  4. שומרים את הציר בצד.
  5. יוצקים מעט שמן זית לתבנית צלייה חסינת חום
  6. מטגנים את כל הירקות ועשבי התיבול.
  7. מוסיפים את האורז, העוף המבושל וציר העוף ומביאים לרתיחה.
  8. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל 80 מעלות כשעה ורבע
10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות