רולדת פרגיות עם עלי גפן ממולאים באורז וסלט עגבניות חריף

כותב המתכון: שף אבי ביטון
32_silverwear קל
33_time 60 דקות
ניסיתם את המתכון ואהבתם ?
ספרו לנו איך יצא!

מצרכים:

 

600 גר’ פרגית עוף, משוטחת לשניצלים בעובי חצי ס”מ

5 כפות שמן זית

כפית שטוחה בהרט

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון טחון

קורט מלח

עלי גפן ממולאים באורז PALIRRIA

3 עגבניות, חתוכות לקוביות Del Monte

1/2 צרור כוסברה, קצוץ גס

פלפל חריף ירוק, קצוץ דק (אפשר יותר או פחות, לפי הטעם)

בצל סגול בינוני, קלוף וקצוץ דק

80 מ"ל מיץ לימון

3–4 כפות שמן זית

מלח, לפי הטעם

 

08_food cover

מוצרי וילי פוד במתכון

אופן הכנה:

  1. פותחים את קופסת עלי הגפן ומסננים את הנוזלים.
  2. מתבלים את הפרגיות בשמן ובתבלינים.
  3. מסדרים את הפרגיות המתובלות על גבי נייר אפייה בצורה חופפת ויוצרים מעין משטח אחיד של פרגיות לגלגול.
  4. מסדרים את עלי הגפן בשורה במרכז משטח הפרגיות ומגלגלים בעזרת נייר האפייה ליצירת רולדה.
  5. עוטפים את הפרגיות ברדיד אלומיניום ומהדקים לצורת נקניק.
  6. אופים בתנור בחום של 160 מעלות 35–45 דקות, עד שבשר הפרגית מבושל לחלוטין.
  7. מוציאים מהתנור ונותנים לחבילה להתקרר מעט.
  8. פותחים את החבילה ופורסים לפרוסות יפות.
  9. מערבבים את כל חומרי הסלט ומתבלים במלח ולימון לפי הטעם.
  10. מגישים את הסלט לצד הבשר.

 

10_pot

מתכונים נוספים

כנאפה בניחוח מי וורדים וגבינת מוצרלה

32_silverwear קל 33_time 15 דקות

פילה דניס בחמאה מתקתקה צ'ילי וסויה

32_silverwear קל 33_time 40 דקות

ערמונים מתוקים בחמאה וקצפת

32_silverwear קל 33_time 15 דקות