שמן זית

הדעה הרווחת היא ששמן זית הינו השמן הבריא והטעים ביותר ונחשב למשובח שבמיני השמנים ומשמש מרכיב חשוב ועקרי במטבח ה"ים תיכוני". רמת האיכות של השמן נקבעת על ידי תהליך הפקתו ודרגת החומציות שלו. מומלץ לצרוך שמן זית "כתית מעולה", שמן באיכות הגבוהה ביותר, אשר רמת החומציות שלו אינה עולה על 0.8% והוא מופק על ידי מיצוי של זיתים ללא שימוש בכימיקלים. בשמן הזית כמות גדולה של חומצה אולאית אשר על פי מחקרים עשויה לעזור במניעת מחלות לב וכלי דם. בניגוד לסברה הרווחת ניתן לטגן שמן זית, אך יש לוודא כי הוא לא נשרף. שמן הזית מכיל חומצות שומן חיוניות ולכן מומלץ להוסיף אותו לתפריט המזון היומי שלכם ושיהיה לבריאות!