פולנטה איטלקית אמיתית

מרכיבים: 1.5 כוס קמח תירס אינסטנט של ויליפוד, 5 כוסות חלב, 4 כפות שמנת מתוקה, 3 כפות שמנת חמוצה, רבע כוס גבינת פרמז'ן מגורדת של ויליפוד, קורט מלח ופלפל. לרוטב עגבניות תמר: 3 כפות שמן זית, חופן עגבניות תמר, 2 שיני שום פרוסות, 3 כפות גבינת ריקוטה, מלח, פלפל, קורט אגוז מוסקט, 4 עלי בזיליקום. אופן הכנה: מחממים את החלב עם מלח ופלפל ומנמיכים את האש לפני הרתיחה. מוסיפים את קמח התירס בהדרגה לסיר תוך כדי ערבוב, על מנת שלא ייווצרו גושים. ממשיכים לבשל כ-10 דקות עד שקמח התירס מבושל לגמרי ומקבל מרקם סמיך וקרמי. מוסיפים לתבשיל הפולנטה את הפרמז'ן, שמנת מתוקה ושמנת חמוצה ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. לפני ההגשה מומלץ להוסיף מעל לפולנטה פטריות יער מוקפצות קלות בחמאה ושמן זית.