אורז בסמטי חגיגי עם פירות יבשים וצנוברים

מרכיבים: 1 כף שמן לבישול, 1 כוס אורז "דוואט", 3 כפות שקדים מולבנים פרוסים, 5 כפות צנוברים, 4 כפות צימוקים, חופן פטרוזיליה קצוצה, גזר מגורד גס, 2 כוסות מים רותחים, 1 בצל קצוץ, שן שום קצוצה, קורט מלח ופלפל. אופן ההכנה: מחממים כף שמן בסיר רחב ומוסיפים את האורז ואת השקדים והצנוברים. מערבבים מעט ומטגנים על אש בינונית כמה דקות עד שהאורז מגיע לחום גבוהה. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים. מוסיפים את הצימוקים, פטרוזיליה, גזר, בצל ושום ומטבלים במעט מלח ופלפל. מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך כ-20 דקות, או עד שהאורז נהיה רך. ממתינים עוד 10 דק' בסיר מכוסה. מעבירים לקערת הגשה חגיגית ומפזרים פטרוזיליה מעל ומגישים.